izka kobi |
çeşitlendirilmesidir.
Programın önceliği ise kırsalda sosyo-ekonomik kalkınmayı hızlandıracak tarım dışı sektörlerde ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesidir.
Program Bütçesi
Bu mali destek programı kapsamında projelere sağlanacak toplam mali destek tutarı 6.000.000 TL’dir. Bunun 3.500.000 TL’si kar amacı güden kuruluşlar, 2.500.000 TL’si ise kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için ayrılmıştır.
Kar Amacı Güden Kuruluşlar İçin:
Kimler Başvurabilir?
Program dâhilinde başvuru sahiplerinde aranan şartlar şunlardır:
a. KOBİ yönetmeliği kapsamında tanımlanan mikro ve küçük ölçekli (50 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı veya mali bilançosu 5 milyon Türk Lirası’nı aşmayan) işletme olması.
b. Sermayesinin veya oy haklarının en fazla %25’inin mikro ve küçük ölçekli işletmeler kapsamında olmayan bir işletmeye ait olması.
c. İzmir’de yasal olarak kayıtlı ve faal olması.
d. Teklif çağrısı ilan tarihinden en az 3 ay önce kurulmuş olması.
e. Yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere vadesi dolmuş veya ödenmemiş hiçbir sosyal sigorta primi ve vergi borcu olmaması.
f. Proje faaliyetinin proje sunan kuruluşun görev ve yetki alanı içerisinde bulunması.
g. Projenin hazırlığından ve yönetiminden (eğer varsa ortakları ile birlikte) doğrudan sorumlu olması, aracı olarak hareket etmemesi.
Mali Destek Tutarı
Bu program çerçevesinde kar amacı güden kuruluşlara verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır.
Asgari Tutar: 20.000 TL
Azami Tutar: 250.000 TL
İzmir Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak mali destek projenin toplam bütçesinin % 10’undan az ve %50’sinden fazla olamaz. Bütçenin kalan tutarı, eş-finansman olarak başvuru sahibi veya ortakları tarafından karşılanacaktır.
Kar amacı gütmeyen kurum/kuruluşlar için:
Uygun Başvuru Sahipleri*
a. Kaymakamlıklar, bakanlık il ve ilçe müdürlükleri, bakanlıklara bağlı kurum, kuruluş ve enstitüler.
b. İl özel idaresi, belediyeler ve köy muhtarlıkları.
c. 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu çerçevesinde kurulmuş birlikler.
d. Üniversite rektörlükleri, fakülteler, rektörlüğe bağlı araştırma merkezleri, enstitüler, meslek yüksekokulları.
e. Meslek liseleri, ilk ve ortaöğretim kurumları.
f. Sivil toplum kuruluşları (odalar, birlikler, dernekler, vakıflar vb.).
g. Tarımsal ve/veya kalkınma amaçlı kooperatifler.
Mali Destek Tutarı
Bu program çerçevesinde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır.
Asgari tutar: 20.000 TL
Azami tutar: 150.000 TL
İzmir Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak mali destek projenin toplam bütçesinin % 10’undan az ve %90’ından fazla olamaz. Bütçenin kalan tutarı, eş-finansman olarak başvuru sahibi veya ortakları tarafından karşılanacaktır.
Son Başvuru Tarihi ve Saati
Başvuruların alınması için son tarih 25.03.2011 saat 17.00’dır. Son başvuru zamanından sonra alınan başvurular, hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacaktır. Posta veya kargo şirketine bağlı gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
*Destek almaya hak kazanabilmek için uygun başvuru sahiplerinin başvuru rehberinde yer alan koşulların tümüne uymaları gerekmektedir.
Kaynak: izka.org.tr
|
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder