16 Aralık 2010 Perşembe

Yonca gıda istihdamını en çok artıran 5 şirketten biri


Fortis ve Ekonomist Dergisi işbirliğiyle 7 yıldır organize edilen, Anadolu Kaplanları Araştırması ile bu sene de İstanbul, Ankara, İzmir dışında yer alan, 500 Anadolu şirketi güçlerini tüm Türkiye'ye gösterme fırsatı yakaladılar.
Üretimden hizmete, ar-geden satış-pazarlamaya, ithalattan ihracata Türkiye'nin sesinin daha gür çıkmasına katkıda bulunan 500 Anadolu Kaplanı farklı kategorilerde derecelendirildiler.
Her sene olduğu gibi bu senede sıralamada yükselerek yerini alan Yonca Gıda, 2009 değerleriyle Anadolu'nun istihdamını en çok arttıran 5 şirketi arasında yer aldı. Düzenlenen törende Yonca Gıda Genel Müdürü Ali İhsan Aksu'ya plaket takdim edildi.
Yonca Gıda Sanayi A.Ş. Hasan Türek tarafından 1981 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesinde kuruldu. Türek ailesinin ikinci kuşağını temsil eden Dr. Sait C. Türek 1989 yılında gruba katıldı ve 2001 yılından beri Yonca Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu başkanlığı görevini sürdürüyor.
Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Yağ işletmeleri ve Manisa-Karaağaçlı beldesindeki Konserve işletmeleri ile üretim faaliyetlerini sürdüren Yonca Gıda'ya 2010 yılında Manisa-Saruhanlı'da yer alan Saruhan Gıda ve Konserve işletmeleri de dahil oldu. Saruhan Gıda'nın Yonca Gıda bünyesine katılmasıyla sadece üretim alanında değil ayrıca bölge istihdamına da büyük katkı sağlayarak, bölgede sözleşmeli üretim yaptırdığı çiftçinin de yüzünü güldürdü.
Firma, yağ üretimi ile giriş yaptığı sektörde bugün, ayçiçek, mısır, kanola, soya, fındık, zeytinyağı, konserve ürünler, ketçap, mayonez, salça, çeşitli domates ürünleri, değişik lezzetteki soslar ve turşu çeşitlerini de kapsayan geniş ürün yelpazesi ile Türk ve Dünya tüketicisinin damak tadına hitap etmeye devam ediyor.
Zaman

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...