28 Ocak 2011 Cuma

iş imkanı, Turkcell & İşkur ortak girişimi.

turkcel & işkur



Turkcell Akademi ve İŞKUR, işsizliğin azaltılması, işgücünün istihdam edilebilirliğinin artırılması ve iş dünyasında ihtiyaç duyulan becerilerin kazandırılması amacıyla gerçekleştirdikleri mesleki gelişim programları kapsamında, 2011 yılında da 2 binin
üzerinde kişiye eğitim verecek. Eğitim alan kişiler Turkcell eko sisteminde istihdam edilecek.

Turkcell'in 2010 yılında verilen mesleki eğitim sonrası bin 110 kişiyi istihdam ettiği çalışmanın ardından bu yılda İŞKUR ile birlikte aynı çalışmayı eğitilecek kişi sayısını artırarak devam ettirecekleri açıklandı. İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan ve Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş'ın katılımıyla, Ankara Swiss Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında, Turkcell ve İŞKUR işbirliğinin Türkiye'ye kattığı değer ve bundan sonra 12 farklı ilde 2 binin üzerinde işsiz genci kapsayacak projenin ayrıntıları açıklandı.

Turkcell'in 2010 yılında başladığı, 2011 yılında da tüm ekosistemini kapsadığı işbirliği, Türkiye genelinde 12 farklı ilde devam edecek. Perakende sektörüne yönelik programlar Ege Üniversitesi ve Turkcell Akademi Eğitmenleri tarafından İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Samsun, Adana, Trabzon, Kocaeli illerinde gerçekleştirilecek. Çağrı Merkezi sektörüne yönelik olarak da Atatürk Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Global Bilgi Turkcell Akademi Eğitmenleri tarafından İstanbul, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Ankara ve Eskişehir illerinde eğitimler düzenlenecek. Eğitimlere İŞKUR'a kayıtlı 21-35 yaşları arasında lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar katılabilecek. 120 ila 272 saat arasında farklı uzmanlıklara yönelik düzenlenmiş eğitimleri tamamlayan kişiler Turkcell bayi, satış kanalları ve çağrı merkezlerinde istihdam edilecek.
İŞ DÜNYASI, KAMU, ÜNİVERSİTE ÜÇGENİ KURULDU

Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, İŞKUR ile imzaladıkları protokol öncesinde bir konuşma yaparak, Türkiye'de işsizliğin ötesinde mesleksizlik sorununun olduğunu ve bu nedenle
fırsat olan alanlarda gençleri meslek sahibi yapıp, kalifiye elemanlar olarak iş hayatına katmak gerektiğini söyledi. Kocabaş, "Turkcell olarak geçen yıl İŞKUR ile çok önemli bir projeye imza attık. Perakende ve çağrı merkezi sektöründe İŞKUR desteğiyle eğitim verdiğimiz bin 600 gencimizin, binden fazlasına istihdam sağladık. Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi olarak, istihdama katkı sağlayan, mesleki gelişimprogramlarına devam ederek öncülüğümüzü sürdürüp, iş dünyası, kamu, üniversite üçgeninde bağlayıcı, güçlendirici rolümüze bu yıl da devam edeceğiz" dedi.

2010 YILINDA MESLEK EDİNDİRME YÖNTEMİYLE 200 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan protokol töreni öncesi yaptığı konuşmada, "İşsizlik sadece ekonomik bir sorun değil bunun yanı sıra sosyal bir çok yönden de sıkıntılı bir sorun. Bu türdeki işbirlikleri niteliği olmayan insanların nitelik kazanması toplum içerisinde oluşabilecek, sosyal bir takım skandallarında önüne geçiyor. Onun için biz bu tür birlikteliklerin Türkiye iş piyasasına yansımasına önem veriyoruz" dedi.

İŞKUR'un en önemli görevlerinden bir tanesinin Türkiye'de iş gücü piyasasına girmekte zorlanan kişileri iş gücü piyasasına alabilmek olduğunu ifade eden Özkan, "Bu anlamda da 2009 yılında özellikle kriz döneminde çok ağırlıklı olarak başladığımız kişilerin mesleki eğitimleri hakkında çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. 2009 yılında bu kapsamda aktif istihdam programları kapsamında yetiştirilmiş olan ya da toplum yararına çalışma programlarından yararlanmış olan toplamda 200 binin üzerinde işsiz kişi var. 2010 yılındaki çalışmalarda bu rakamın üzerine çıktık. 200 binin üzerinde kişiyi meslek edindirme yoluyla işgücü piyasasına kattık. Fakat önemli olan bize gelen niteliği olmayan insanların kendilerine özgüven sağlamaları yönünde olanak sağlamak" dedi.


KATILIM ŞARTLARI

Kurslara katılabilmek için İŞKUR'a kayıtlı olmak ön şartı aranıyor. Bu şartı taşıyanlar, Perakende Satış Gelişim Programına en az lise mezunu, çağrı merkezine yönelik programlara da en az ön lisans mezunu, 21 ile 35 yaş arasında olan adaylar İŞKUR'un
web sitesinden (www.iskur.gov.tr) "iş arayan butonu"ndan başvuru yapabilecekler. 

sabah

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...