16 Aralık 2010 Perşembe

Türkiye’nin en büyük e-tarım pazarı

Türkiye’nin en büyük e-tarım pazarı




Köy-Koop Kimdir?
Köy-Koop Merkez Birliği, Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerin Merkezi kuruluşudur. Tarım ve hayvancılık alanlarında etkinlik gösterir. Merkez Birliği bünyesinde; 25 Birlik 1 Merkez Şubesi, 2.700 Birim Kooperatif bulunmaktadır.


Köy-Koop Merkez Birliği; tarım ve hayvancılıkta her türlü verimliliği artırmak, bağlı Kooperatif ve Birliklerin her türlü ürün ve mamullerinin kalitesini yükseltecek tedbirler almak, teknik faaliyetlerde bulunmak, bitkisel ve hayvansal mahsulleri değerlendirmek, işleme, muhafaza ve pazarlama ile ilgili her türlü fonksiyonları yerine getirmek için gerekli çalışmaları yapmak ve yaptırmak, Kooperatif çalışmalarını koordine etmek, Kooperatif eğitim ve öğretim faaliyetlerinde

bulunmak, amacıyla çalışmakta ve ülkemiz kooperatifçiliğinin gelişmesine büyük katkılar sağlamaktadır.

koykooppazari.com nedir?

Köy-Koop Merkez Birliği’nin bünyesinde bulunan Birlikler, Kooperatifler ve Kooperatif ortağı üreticilerin, ürünlerinin daha geniş pazarlara sunulabilmesi, zamanında satılabilmesi, para transferlerinin güvence altına alınabilmesi, diğer taraftan alıcının bu ürünleri Köy-Koop kalite garantisi ile kolay ve güvenli bir şekilde, uygun ödeme koşullarıyla satın alabilmesine olanak sağlayan, Köy-Koop Merkez Birliği tarafından hazırlanmış bir e-Ticaret sitesi olup, Türk Tarımının gelişim ve dış pazarlara açılım sürecine önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu nedenle, Köy-Koop Merkez Birliği, e-Ticaret projesini 3 ana başlıkta değerlendirmektedir:

1. e-Ticaret, 2. Sertifikasyon, 3. Planlı Üretim

e-Ticaret

İnternet üzerinden yapılan ticaret alanında, iki önemli garantinin sağlanması gerekmektedir. Bunlardan birincisi üreticinin sattığı ürün bedelini tahsil edebilme garantisi, diğeri ise alıcının yaptığı alışverişte ürün kalite denetiminin sağlanmasıdır. Üyeliğin ücretsiz olduğu Köy-Koop Pazarında, ürünün niteliği ve ticari koşullar Köy-Koop Merkez Birliği tarafından denetlenerek garanti edilirken, yapılacak ticaretin finansmanı ve bankacılık işlemleri Ziraat Bankası desteği ve güvencesi ile yürütülecektir.

Sertifikasyon -kalite belgesi- çalışmaları

Tarımsal üretim faaliyetleriyle gerek iç pazarlara, gerekse dış pazarlara sunulacak ürünlerin nitelik ve nicelik yönünden belirli bir kalite ve sertifikasyon sürecinden geçmesi ve belgeli olması son derece önemlidir. Köy-Koop bu bilinçle; ürünün üretim aşamasından, paketleme ve nakliyesine kadar geçecek sürenin izlenmesi ve belgelenmesine yönelik yatırımları planlamaya ve orta vadede bitirmeye çalışmaktadır.

Planlı Üretim: Sözlemeli Çiftçilik

Ülkemiz tarımının en büyük sorunlarından birisi, planlı üretimin yapılamamasıdır. Bunun sonucu, sezonlar itibariyle çeşitli ürünlerde kıtlık, çeşitli ürünlerde bolluk yaşanmakta ürün fiyatlarında gereksiz ve yıkıcı değişiklikler oluşmaktadır. Piyasa düzenlemeleri ve ihtiyaç fazlası ürün problemini çözmek amacıyla planlı üretimin desteklenmesi bu projede üçüncü ayağı oluşturmaktadır.

Üreticiler bu sistemi neden tercih etmeli?

• Ürün bedelinin tahsilat garantisi,

• Ürün satışında bireysel değil Kooperatif veya Birlikler aracılığı ile toplu hareket edilerek büyük pazarlara ve satış zincirlerine ulaşma imkanı,

• Kalite denetimiyle daha kaliteli ürün yetiştirebilme ve buna bağlı olarak daha karlı ve daha verimli üretim yapabilme,

• Organize olarak ürün fiyatlarının belirlenmesinde etkinlik sağlayıp ürünün gerçek değerinden satılabilmesi,

• Sistemin getireceği planlı üretim ile zarar etmeyecek ürün çeşitliliğinin sağlanması,

• Yurt içi ve yurt dışı yeni ve geniş pazar olanaklarının kazanılması,

• İkinci el ekipman satışının ilan edilebilmesi,

• Tarımsal girdilerin daha uygun fiyatlar ve kredi olanaklarıyla temini,

• Sözleşmeli Çiftçilik aşamasına geçiş,

• Ziraat Bankası’nın destek ve kredi imkânların-dan daha fazla yararlanabilme.

Alıcılar bu sistemi neden tercih etmeli?

• Tüm ülke çapında farklı ürün çeşitlerine kısa sürede ulaşabilme,

• Farklı bölgelerde oluşabilecek farklı fiyatları değerlendirebilme ve karar verme imkanı,

• Ürün fiyatlarının oluşmasında, teklif vererek etkin olabilme,

• Köy-Koop tarafından kalite kontrolü yapılan ürünleri satın alabilme,

• Köy-Koop garantisi altındaki ürünlerin alımı ile ürünü yerinde görme veya numune isteme masraflarının azalması,

• Sertifikasyon uygulamaları neticesinde, sertifikalı ürünlere doğrudan ulaşabilme ve uygun fiyata alabilme,

• Bankacılık ve sigorta işlemlerinde Köy-Koop ile Ziraat Bankası arasında yapılan özel anlaşmalardan yararlanabilme (DSTS, özel fiyatlamalarla kredi imkanı…gibi)

• Özellikle kurumsal alıcıların insan gücü tasarrufu,

• Ziraat Bankası’nın sunduğu tarımsal, ticari, bireysel bankacılık ürün/hizmetlerine daha kolay ulaşabilme

Üretici, Birlik ve Kooperatiflere Ziraat Bankası’ndan Kredi

Tarımsal işletmenizi modernize etmek/büyütmek, tarımsal yatırımlarınıza hız vermek, yeni bir traktör, pikap veya tarımsal mekanizasyon alet/ekipmanını edinmek, hayvan sayınızı/arazi varlığınızı artırmak, Başakkart ile akaryakıt, yem, tohum, gübre, zirai ilaç gibi tarımsal girdileri 6 aya varan faizsiz dönemlerle alabilmek, kısacası üretim faaliyetlerinizi bugünkünden çok daha verimli ve karlı bir duruma getirmek için gelişen büyüyen ülkemizin gelişmek büyümek isteyen Üreticilerine, Kooperatif ve Birliklerine ülkemiz tarımının ana finansörü Ziraat Bankası’ndan 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi ve 24 aya kadar vadeli işletme kredisi imkanları, cazip faiz koşullarıyla sunulmaktadır.

Tarımsal kredi taleplerinizi tarımsal işletmenizin veya Kooperatif/Birlik Merkezinizin bulunduğu yerdeki Ziraat Bankası Şubesine iletebilir, finansman ihtiyaçlarınızı çok uygun şartlarla karşılayabilirsiniz.

Alıcılara Ziraat Bankası’ndan Ödeme Seçenekleri

www.koykoppazari.com sitesi alışılmış e-ticaret sitelerinin aksine, farklı garantileri bünyesinde çözümleyen ve bazı ilkleri uygulamaya koyan benzersiz bir e-ticaret sitesidir. Ziraat Bankası’nın mevcut ve yeni geliştirilen bankacılık enstrümanları ile birlikte Alıcı’lara 2 farklı ödeme seçeneği sunulmaktadır:

• Kredi kartı ve banka kartları ile ödeme

• Doğrudan Sipariş ve Tahsilat Sistemi (DSTS) ile ödeme

DOĞRUDAN SİPARİŞ VE TAHSİLAT SİSTEMİ Doğrudan Sipariş ve Tahsilat Sistemi (DSTS); Köy-Koop web sitesi www.koykooppazari.com üzerinden yapılacak e-Ticaret işlemlerinin Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilmesini sağlayan bir sistemdir.

Bu sistemde Alıcı’nın Köy-Koop web sitesi aracılığıyla DSTS kapsamında alım yapabilmesi için mutlaka herhangi bir Ziraat Bankası Şubesinde vadesiz mevduat hesabının olması ve Şubesine başvurarak, e-ticaret işlemi yapmak istediğini gösterir “Yetki Belgesi”ni imzalaması gerekmektedir.

Köy-Koop web sitesi aracılığıyla DSTS kapsamında ürün alımı yapacak Alıcılara, “Peşin ve/veya Vadeli Ödeme” seçenekleri sunulmaktadır.

Peşin Ödeme seçeneğinde; Alıcı Köy-Koop web sitesi üzerinden sipariş işlemini gerçekleştirir ve alım tutarı için öncelikle Alıcı’nın DSTS’ye dahil olduğu Ziraat Bankası Şubesinde bulunan vadesiz mevduat hesabı, yetersiz olması durumunda ise eğer var ise kredi limiti uygunluk için sorgulanır. Vadesiz hesap bakiyesi ve/veya kredi limiti yeterli ise Köy-Koop tarafından sipariş işlemine onay verilir ve Alıcı’nın Ziraat Bankası nezdindeki vadesiz mevduat hesabına ve/veya kredi limitine sipariş tutarı kadar bloke koyulur. Köy-Koop’tan ürün teslimine ilişkin gelecek onay sonrası, blokeler çözülerek ilgili tutarlar vadesiz hesaptan ya da kredi kullandırılmak suretiyle Alıcı’dan alınarak Köy-Koop hesaplarına aktarılır.

Vadeli Ödeme seçeneğinde; Alıcı Köy-Koop web sitesi üzerinden sipariş işlemini gerçekleştirir ve alım tutarı için Alıcı’nın DSTS’ye dahil olduğu Ziraat Bankası Şubesinde bulunan kredi limiti uygunluk için sorgulanır. Kredi limiti yeterli ise Köy-Koop tarafından sipariş işlemine onay verilir ve Alıcı’nın Ziraat Bankası nezdindeki kredi limitine sipariş tutarı kadar bloke koyulur. Köy-Koop’tan ürün teslimine ilişkin gelecek onay sonrası, kredi limitine koyulan bloke belirlenen vade tarihinde çözülerek ilgili tutarlar kredi kullandırılmak suretiyle Alıcı’dan alınarak Köy-Koop hesaplarına aktarılır. Vadeli Ödeme seçeneğinde vade tarihinde kredi limitine koyulan blokeye bağlı olarak kredi kullanımı zorunlu olmayıp vade tarihinde vadesiz hesap bakiyesinin alım tutarını karşılaması durumunda alım tutarı vadesiz mevduat hesabından karşılanır.

Sistem kapsamında, Köy-Koop ve Ziraat Bankası arasındaki bütün sorgulama ve tahsilat işlemleri otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Alıcıların, web sitesi üzerinden yapacakları alım işlemleri öncesinde, Şubeleri ya da diğer bankacılık kanalları aracılığı ile vadesiz mevduat hesabı ve kredi limiti uygunluklarını kontrol ederek, işlem tutarları için hazır hale getirmeleri önemlidir.

Alıcı’lar web sitesi aracılığıyla 7/24 işlem yapabilecektir.

e-Ticaret kapsamındaki bütün alışveriş işlemleri Türk Lirası cinsinden olacak, vadesiz mevduat hesabı ve kredi limiti sorgulamaları/aktarımları da Türk Lirası cinsinden gerçekleştirilecektir.

http://www.koykooppazari.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...