16 Aralık 2010 Perşembe

Elektrik anahtarı ve prizden 1 milyar liralık ciro çıkaracak.

Elektrik anahtarı ve prizden 1 milyar liralık ciro çıkaracak



Elektrik anahtarı ve priz üretimi alanında faaliyet gösteren Viko, 2020 yılına kadar olan dönemdeki plan ve hedeflerini açıkladı.


10 yıl içerisinde sektörlerinde dünyanın en büyük 10 şirketi arasına girmeyi hedeflediklerini belirten Viko Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Durmaz, “Şu anda 175 milyon TL olan ciromuzu 2020 yılında 1 milyar TL’ye çıkarmak istiyoruz. Son 10 yılda 10 kat büyüdük. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Ayrıca önümüzdeki iki yıl içerisinde de halka açılacağız. Buradan elde edeceğimiz sermaye artışı ile de stratejik iş
birlikleri ve şirket alımları gerçekletirmek istiyoruz” diye konuştu.

250 milyon dolar yatırım

2020 yılına kadar 5.5 kat büyüme hedefi koyduklarını bunun da ancak doğru stratejiler sayesinde gerçekleşebileceğini anlatan Viko Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın, “Gelecek yıllarda yurtiçi ve yutrdışında yeni üretim ve lojistik tesisleri kuracağız. Son 10 yılda 100 milyon dolar yatırım yaptık. Önümüzdeki 10 yıl ise yatırım miktarımızı 250 milyon dolar olarak belirledik” diye konuştu.

Yüzde 38 büyüme

2011 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Apaydın, şunları söyledi: “2011 yılında yüzde 38 büyümeyi hedefliyoruz. 175 milyon TL olan ciromuz bu şekilde 240 milyon TL’ye yükselecek. Yurtiçi satışlarımızda yüzde 45, yurtdışı satışlarımızda ise yüzde 27’lik bir artış bekliyoruz. Bu yıl üretimimizin yüzde 45’ini 66 ülkeye ihraç ettik. Gelecek yıl ülke sayısını 75’e çıkaracağız.”

Satmayız, işbirliği yaparız

Viko hakkında her yıl satış söylentilerinin ortaya çıktığını vurgulayan Cahit Durmaz, “Yabancı şirketler bizimle yakından ilgileniyor. Stratejik iş birliği yapabiliriz. Ancak lafı satışa getirirlerse orada yokuz diyoruz. Her yıl bir iki kez Viko’yu satıyorlar. Biz bugün bu hedeflerimizi açıklayarak bunların yanlış söylentiler olduğunu göstermiş olduk” dedi.

Hürriyet

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...