23 Aralık 2010 Perşembe

Kosgeb 15 Bin Girişimciyi Eğitecek


Kosgeb Başkanı Mustafa Kaplan, 2011 Yılında 15 Bin Girişimciye Eğiteceklerini Açıkladı. Kaplan, "1999-2009 Yılları Arasında 6 Bin Girişimci Eğitimlerden Yararlanmışken, 2010 Yılı Haziran Ayından Bu Yana Bu Rakam Yaklaşık 12 Bini Buldu. Bunu 2011 Yılında 15 Bine Çıkarmayı Hedefliyoruz.' Dedi.

KOSGEB Kuruluş kanununda yapılan değişiklik sonrası 3,4 milyon KOBİ'ye hizmet ve destek sunan bir yapıya kavuştuklarını belirten Kaplan, KOSGEB'in yeni hedef kitlesine yönelik olarak hazırlanan KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği'nin 15 Haziran 2010 tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini vurguladı. Yeni Destek Programları'nın, katılımcı bir anlayışla, işletmelerin, meslek örgütlerinin ve akademik çevrelerin görüş, ihtiyaç, talep ve beklentileri göz önüne alınarak hazırlandığını anlatan KOSGEB Başkanı,şunları söyledi:
"Yürürlüğe giren Yeni KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği KOBİ'lerin bölge, sektör ve ölçeklerine göre farklılaşan değişik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kurgulanmıştır.Bu sayede KOBİ'lere, girişimcilere, projeleri olan meslek kuruluşlarına ve işletici kuruluşlara, Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği-Güç birliği Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Programı başlıkları altında geri ödemeli ve ödemesiz destekler verilmektedir."
Cihan Haber Ajansı

1 yorum :

  1. İlimizdeki bürolarına mı başvuracağız acaba? Bilgi vermenizi rica ediyorum. Tşk.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...