23 Kasım 2011 Çarşamba

Kasım ayında çilek, üreticisinin yüzünü güldürdü.




Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Mersin'in Silifke ilçesinde ilk çilek hasadı yapıldı. Atayurt beldesinde hasadı yapılan yaklaşık 500 kilo çilek, üreticiden kilosu 5 TL'ye

alınarak İstanbul'a gönderildi.


Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Mersin'in Silifke ilçesinde ilk çilek hasadı yapıldı. Atayurt beldesinde hasadı yapılan yaklaşık 500 kilo çilek, üreticiden kilosu 5 TL'ye alınarak İstanbul'a gönderildi.
Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı ve çilek üreticisi Durhasan Akarca, ağustos ayında diktikleri çilek fidelerinden kasım ayında ürün hasat etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Özellikle Atayurt başta olmak üzere Arkum ve Atakent beldeleri ile Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün, Çeltikçi köylerinde çilek üretiminin sıklıkla yapıldığını ifade eden Akarca, çileklerin toplanma merkezinin ise Atayurt Hal Tesisleri olduğunu belirtti.

Silifke'nin Türkiye'deki çilek üretiminin en önemli noktalarından birisi olduğunu ifade eden Akarca, bu yıl 20 bin dönüm araziden 80 bin ton çilek hasadının beklendiğini söyledi.

Mart ayı sonundan itibaren çilek bolluğu yaşanacağını belirten Akarca, "Çileğin bir bölümü yurtiçinde pazarlanacak, bir bölümü de başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edilecektir" diye konuştu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...