28 Kasım 2011 Pazartesi

EXPO 2020 İZMİR


             1)      İzmir Türkiye’nin Asya ile Avrupa’yı, Karadeniz ile                Akdeniz’i birbirine bağlayan eşsiz coğrafyası üzerinde Batı’nın en Doğu, Doğu’nun en Batı noktasıdır.




2)               İzmir Fuarlar ve kongreler kentidir. Türkiye’nin ilk uluslararası genel ticaret fuarı olan “İzmir Enternasyonal Fuarı” ile 79 yıllık fuar deneyimine sahiptir. Dünyanın önde gelen ihtisas fuarlarından, İzmir İle özdeşleşen ve bugün itibariyle yurtdışında marka haline gelen Mermer Fuarı ile beraber yılda 40 civarında fuar gerçekleştirilmektedir.
3)      3   İzmir ticaret kentidir; ihracatın ithalatı karşılama oranında ülkede ikinci sıradadır.
4)      4   İzmir sanayi kentidir; İzmir’de 19 adet organize sanayi bölgesi, 2 serbest bölge bulunmaktadır.
5)      5   İzmir liman kentidir; binlerce yıldır liman kenti olmuştur. Avrupa’nın ürünlerinin Asya’ya, Asya’nın ürünlerinin Avrupa’ya ulaştırılmasında önemli bir duraktır
6)         6İzmir üniversiteler kentidir. Dokuz üniversitesi vardır.
7)      7   İzmir turizm kentidir; kent içi ve çevresi zengin turizm potansiyeli barındırmaktadır. Etrafı denizle sarılı güzel İzmir’de yılda ortalama 300 güneşli gün yaşanır.
8)      8   İzmir tarih ve arkeoloji kentidir; kent içi ve çevresi tarihi ve arkeolojik zenginliklerle donanmıştır. Efes, Bergama, Agora ve Meryem Ana Evi İzmir’in 8500 yıllık tarihinin en iyi bilinen örnekleridir.
9)      9   İzmir barışın ve hoşgörünün kentidir; medeniyet ve dinler çatışmasının giderek tırmandığı dünyamızda bir hoşgörü ve barış noktası olarak İzmir tarihten bugüne üstlendiği bu misyonu EXPO 2020 adaylığı ile pekiştirecektir.
10)  0    İzmir kültür ve sanat kentidir; binlerce yıllık geleneği ile farklı kültürlerin ve sanat dallarının merkezi olmuş, birçok uluslararası kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapmış, estetiğin yaratıcılıkla buluştuğu bir coğrafya olmuştur.
11)    11İzmir Uluslararası organizasyonlar kentidir; 1971 yılında ilk sınavını Akdeniz Olimpiyatlarını organize ederek vermiştir. Fuarlar ve diğer uluslararası kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra EXPO 2020 yolculuğunda önemli bir sınav olarak gördüğü; UNIVERSIADE 2005 organizasyonunu büyük bir başarıyla gerçekleştirerek, en iyiler arasına girmeyi başarmıştır.
12)  12  İzmir gelişim, değişim ve dönüşüm kentidir.
13)  13  İzmir yaşam kalitesi sürekli gelişen, eğitimli bir kenttir.
14)    14İzmir’de hava, kara ve deniz ulaşımı sürekli ve planlı şekilde gelişmektedir.
15)    15İzmir genç nüfusu ile dinamik ve sürekli değişen bir kenttir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...