23 Nisan 2011 Cumartesi

kobilerin yeni girişim pazarı hindistan.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan sıkıntıların ardından Türkiye’nin yeni pazar arayışıyla Hindistan’ı yakın markaja aldığını belirten Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “İş formunda 1 günde yapılan görüşmelerde 1 milyar dolarlık iş bağlantısı yapıldı. 

Burada 300 milyon kişinin geliri 1-10 dolar arasında. Ancak bir diğer 300 milyonda 
çok önemli alım gücüne sahip” dedi.


Kimler anlaşma imzaladı


Türk firmalarının Hindistan’da önemli fırsatlar olduğunu vurgulayan Çağlayan, şöyle konuştu: “Söğütsen Seramik, müteahhitlik sektöründen iki firma STFA ile Alsim Alarko ve ağaç mamullerinden de bir firma 
bubağlantıyı yaptı. Bu çok önemli bir gelişme. Hindistan ile serbest ticaret anlaşması imzalamak istiyoruz. Hindistan’ın ciddi manada işe aç olduğunu biliyoruz. Ülke masalarından sonra yeni bir çalışma yaptık. Böylece tamamlayıcı, yoğunlaşma ve hedef madde endeksi verileri oluşturuldu.”

Hizmet sektörü önemli


Serbest bölgelere 
yeni bir anlayış getirileceğini söyleyen Çağlayan, şu bilgileri verdi: “Bunun için yeni bir çalışma yaptık. Bu noktada hizmet sektörünü çok dikkate almaya başladık. Geçtiğimiz günlerde bunlarla ilgili yeni teşvik sistemini açıkladık. Önemli destekle vermeye başladık. Serbest bölgeleri biraz daha sektörel bazda yapalım istiyoruz. Geçmişte serbest bölgelere sağlanan avantajlar suistimal edildi. Bazı kendini bilmezler, haddini bilmezler tarafından serbest bölgelere verilen avantajlar kötüye kullanıldı. Biz orada eskiden sosyal güvenlik ve vergi konusunda ciddi destekler veriyorduk. Ancak üç beş ahlaksız insanın suistimali nedeniyle destekler kaldırılınca ciddi sıkıntı olmuştu. Bugün serbest bölgelere hizmet, ticaret ve üretim amaçlı yapıyoruz. Mayıs ortasında bunu açıklayacağız.”

Polat Alemdar mobilya tanıtacak


ŞU anda 36 ülkede, 39 Türk dizisinin yayınlandığını belirten Zafer Çağlayan, “Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki Polat Alemdar rolüyle bilinen Necati Şaşmaz Türkmenistan’da çok seviliyor. Bizde Türkmenistan’daki ihracatımızın tanıtımında Necati’yle yapacağız. Mobilyalarımız Necati Şaşmaz tanıtacak.”

Bollywood’la görüşeceğiz  film platoları kuracağız


DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de de Los Angeles ve Bollywood’daki gibi film platoları kurulacağını belirterek, şu projeleri açıkladı: “Biz aynı şekilde Bollywodd’daki yapıyı hatta Los Angeles’taki benzer platoları yapalım istiyoruz. Türkiye’nin şu anda filmcilik piyasası 
son derece gelişmiş ancak filmcilik sinema konusunda ciddi bir platoya ihtiyaç var. Bölge konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Serbest bölgeyi biz kuracağız. Biz gerekli destekleri vereceğiz.

Burada serbest bölgelere birtakım vergisel, sosyal destekler vereceğiz. Güvenlik konusunda da destek vereceğiz. Bollywood’da gerekli temasları yapacağız bu ziyaretimizde. Hangi ülke olursa olsun gelecekler bizim ülkemizde bu serbest bölgede platoda çekimlerini yapacaklar. Hindistan’ın 79 milyar 
dolar hizmet ihracatı var bizim 34 milyar dolar. Biz bu ihracat kalemimizi daha da yükseklere çıkarmak istiyoruz.”

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...