17 Nisan 2011 Pazar

harika bir ayrıcalık, vizesiz rusya yürürlüğe girdi.



Rusya ile Türkiye arasında Vize Muafiyeti ve Geri Kabul Anlaşması'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte, iki ülke arasında vizesiz seyahatler dün gece yarısından itibaren başladı. Anlaşmanın
yürürlüğe girmesi ile birlikte dün gece İstanbul'dan Moskova'ya giden THY' nin TK 419 sefer sayılı İstanbul-Moskova uçağının uçuş ekipleri, Rusya'ya vizesiz geçiş hakkını kullanarak bu ülkeye giriş yapan ilk Türkler oldu. 

Rusya'ya yaş sebze meyve ihracatı yapan iş adamı Ali Kablan ise Antalya uçağı ile vizesiz geçiş yapan ilk Türk iş adamı oldu. Aynı şekilde dün gece yarısından itibaren başta Moskova olmak üzere Rusya'nın farklı şehirlerinden İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Ruslar da 20 dolarlık vize harç pulunu ödemedenTürkiye'ye giriş yaptı.

REZERVASYONDA % 20'LİK ARTIŞ 

İstanbul üzerinden transit olarak başka ülkelere gidecek olan bazı Rus vatandaşlarının ise, uçaklarının kalkış saatini Atatürk Havalimanı'nda beklemek yerine İstanbul'a giriş yapmayı tercih ettiği gözlendi. 

THY'nin Rusya temsilcisi Mefail Deribaş, "İstanbul'dan günde 5 seferimiz var. Yolcular İstanbul-Ankara gibi seyahat ediyor olacaklar" dedi. Deribaş, ileri rezervasyonlarda yüzde 15-20'lik artış yaşandığını kaydetti. 4 milyon Rus turist hedefinin rahatlıkla yakalanacağını ifade eden Deribaş'a göre, Türk insanının artık Avrupa yerine St. Petersburg ve Moskova'ya gitmeyi tercih edecek.

BU DAHA İLK ADIM

Öte yandan Rusya'nın sadece turistik gezilere vizeyi kaldırma kararını almasının ardından Rusya ile iş yapan iş adamları da 'turistik' olarak Rusya'ya girecek. 

Colin's'in sahibi Eroğlu Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Eroğlu, "Vize avantajdan yararlanmak için ülkeye turistik amaçlı gireceğiz. Ciddi bir maliyetten ve zaman kaybından kurtulacağız. Bu daha ilk adım" dedi. "Artık aklımıza estiğinde hiçbir şeyi düşünmeden Rusya'ya bilet alıp uçabileceğiz" diyen Eroğlu, Türkiye'nin imajı yükseldikçe bu avantajın çerçevesinin de artacağını dile getirdi.

RUSYA İLE HİÇ ZORLUK YAŞAMADIK

En büyük pazarları Rusya'ya girerken şimdilik vize avantajından yararlanmak için turistik girmeyi planladıklarını kaydeden Gizia'nın sahibi İsmail Kutlu, "Acil bir durumda rahatça Rusya'ya gidip işi çözeceğiz. İlerleyen dönemlerde bu çerçevenin sınırı da genişleyecektir" dedi. 

Deri Tanıtım Grubu Başkanı Lemi Tolunay ise, bugüne kadar Rusya ile vizeye dair hiçbir sorun yaşamadıklarını, vize alamayan tek bir iş adamıyla dahi karşılaşmadığını söyledi. Vizelerin kalkmasıyla birlikte harç ve vize maliyetleri ile zamandan kazanacaklarının altını çizen Tolunay, "Turistik amaçlı girişi her işadamı kullanacaktır" dedi.

HARİKA BİR AYRICALIK

Arkadaşları ile birlikte tatil için Rusya'nın Ekaterinburg kentinden İstanbul'a gelen Anna Kaysarovd, "Bu benim Türkiye'ye üçüncü gelişim. Ben anlaşmanın yarın yürürlüğe gireceğini sanıyordum. Benim için sürpriz oldu. İki ülke arasında vizesiz seyahat harika bir ayrıcalık" dedi.

sabah

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...