7 Şubat 2011 Pazartesi

İcra'dan satılık köy???????

icradan satılık köy
CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Antalya'nın ilçesi Elmalı'nın Düdenköy'ünde bulunan üç yüz hanede borcu olmayan 3 kişi olduğunu belirterek, "Köyün bütün
topraklarına bankalar ipotek koymuş. Köy Muhtarı Musa Asma'nın muhtarlık maaşına bile el konmuş. Köy satılık, alan yok" dedi.


TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Torba Tasarısı'nın kamuya olan vergi ve sigorta borçlarının yeniden yapılandırılması ve geniş halk kitleleri yararına olan buna benzer afları desteklediklerini söyledi. Kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasının zamanında neden yapılmadığını soran Kaptan, "İnsanların canına tak etti, evi ocağı dağıldı, icralar geldi, hapse girdiler, iş yerleri kapandı, tarlalarını, bahçelerini, evlerini sattılar, çiftçilerimiz rezil oldu, battılar, tükendiler, bittiler" dedi.

Antalya'da icra dairesi sayısının yediden on dörde çıktığına dikkat çeken Kaptan, Düdenköy'ün satılık olduğunu, ancak alan olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Antalya'nın ilçesi Elmalı'nın Düdenköy'ünde üç yüz hane var, borcu olmayan 3 kişi var. Düdenköy köylüleri Antalya, Kumluca, Finike, Elmalı'daki Denizbank, Şekerbank, Finansbank şubelerinden, tarla alımı, sera yapımı için, özellikle sera yapımı için kredi almışlar. 20 bin lira almışlar, 60 bin lira olmuş. Köyün bütün topraklarına bankalar ipotek koymuş. Köy Muhtarı Musa Asma'nın muhtarlık maaşına bile el konmuş. Köy satılık, alan yok."
"TORBADA DÜDENKÖY YOK"
Elmalı'nın Bayralar köyünün de borç batağı içinde olduğuna dikkat çeken Kaptan, "Bayralar köyü de sorunlarının çözümünü istiyor. Şimdi hükümet borçları yeniden yapılandırıyor ama bu torbada nedense, bizim bu Düdenköy köylüleri, Bayra köylüleri ve Türkiye'nin buna benzer köylüleri yok" dedi.

sabah ve enka ajans

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...