30 Ocak 2011 Pazar

dragons'den türkiye 2.sezon 2.bölüm girişim projeleri

iş fikirleri



Hüseyin Türkmenoğlu - Onur Derman - Hasan Küçüksönmez

Proje adı : sekport

Hisse bedeli : %20 hisse karşılığında 200.000.-TL

Açıklama : Otomotiv sektörüne yönelik, üye otomotiv firmalarının arz ve taleplerini paylaşabilecekleri, e-ticaret portalı oluşturmak.

Sonuç : Nevzat aydın, girişimciler okullarından mezun olduklarında hala projeyi gerçekleştirmek isterlerse destek olabileceğini belirtti. Şimdilik yatırım alamadılar.

Özgür Kahraman

proje adı : alternatif enerji kaynakları ile elektrik üretimi

hisse bedeli : %40 hisse karşılığında 150.000.-TL

Açıklama : Elektrik üreten rüzgar tribünleri imalatı ve satışının yapılması.

Sonuç : Alphan manas projenin eski teknoloji olarak kaldığı ve büyük piyasa yapıcılarının işi yaptığını belirtti, yatırım alamadı.

Yeşim Aşem - Kazım Benzer

proje adı : sanatsal pano ve kaplama (By arte)

hisse bedeli : %20 hisse karşılığında, 150.000.-TL

Açıklama : Kaplama olarak kullanılan el yapımı panolar. İstenilen tarzda (etnik, otantik, yöresel) ev, işyeri vb. yerlerin boş alanlarına uygulanan pano ve kaplama

Sonuç : ürünün satışı konusundaki raporları yeterli bulmayan ejderlerden yatırım alamadı.

Güçlü Gölge

Proje adı : Çimx

Hisse bedeli : %40 hisse karşılığında 400.000.-TL

Açıklama : Buğday çimi üretimi ve buğday çimi suyunu marka haline getirip satışa sunmak.

Sonuç : Gamze cizreli, günlük 2-3 bin müşteri kapasiteli restoranlarında daha önce çim suyu olarak deneme yapmış ve deneme istediği düzeyde başarı yakalayamadığından yatırım alamadı.

Erol Tonga - Ali Eltiş

Proje adı : atık pil toplama makinası

Hisse bedeli : %30 hisse karşılığında 150.000.-TL

Açıklama : sosyal sorumluluk projesi kapsamında özellikle kamu kesimiyle yapılabilecek olan, her boyutta silindir piller için, atılmadan önce pili test edip, pil boşsa karşılığında şeker, sakız vb. hediye veren atık pil toplama makinası

Sonuç : sosyal sorumluluk kapsamında sadece kamu kesimiyle çalışılabilecek bir ürün olduğu ve önünün kapalı olduğunu düşünen yatırımcılardan; yatırım alamadı

Özlem Güneş

Proje adı : escalator disinfector

Hisse bedeli : %40 hisse karşılığında 250.000.-TL

Açıklama : Yürüyen merdivenlerin otomatik olarak dezenfaktasyonunu sağlayan bir ürün.

Sonuç : ürünün girdi maliyetleriyle, belirtilen karlılıkların oluşmayacağı ve şu an yatırımcılar için sadece kağıt üzerinde bir proje olduğundan; yatırım alamadı.

Peyman Asadi

Proje adı : otomobil elektrikli klima kompresörü

Hisse bedeli : %50 hisse karşılığında 300.000.-TL

Açıklama : Araç klima sistemlerinde kullanılan ve araç içerisinde istenilen konforu ve yakıt düzeyini sağlamak için gerekli olan sıcak veya soğuk havanın, motorda güç ve enerji kayıpları oluşmadan uygun kriterlerde elde edilmesini sağlayan donanım.

Sonuç : Alphan manas girişim adayının sunmuş olduğu projenin bütün dünyadaki otomobil fabrikalarının üzerinde çalıştığı, fakat henüz çözüm üretemedikleri özelikle elektrikli arabalar için sorun olan klima elektrik akımı projesine güvenilir testler ile onaylanması ve mühendisleri ile birlikte görüş birliğine varmaları halinde ister Türkiye'de, isterse Fransa'daki fabrikalarında girişimcinin istediği iş ortamını hazırlıyabileceğini söyleyerek yatırım kararı aldı. Nevzat aydın'da İran'lı girişimcinin cesaret ve kişiliğinden etkilendiğini söyleyerek projeye destek olacağını bildirdi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...