16 Aralık 2010 Perşembe

Zengin Olmanın 10 Şartı


Daily Beast sitesine göre, saç renginiz, kilonuz, boyunuz hatta lisedeki arkadaşlarınız maddi durumuzu etkiliyor.


01- Yakışıklı erkekler,ortalama görünümlülere kıyasla %9 oranla daha çok kazanıyor. Çekici kadınların, sıradan görünümlü rakiplerine göre zengin olma ihtimali ise %4 daha fazla.

02- Zeka her şey değildir; IQ seviyesi ‘ortalama’ olanların zengin olma şansı, seviyenin altındakilere kıyasla sadece 1.2 daha fazla

03- Lise yıllarında popüler olanlar, silik öğrencilere kıyasla %10 oranında daha çok para kazanıyor.

04- Boyda uzunluk, gelirde artışla doğru orantıda; ortalamadan uzun olanlar, %1,2 oranında daha varlıklı.

05- Alkol bütün kötülüklerin anası mı? Belki de değil... İçki içenler, hayatlarında hiç içmeyenlere göre yüzde 14 oranında daha varlıklı oluyor.

06- Nikahta keramet var; evlenmek ve evli kalmak gelirinizin % 77 oranında artmasını sağlıyor! Evlilik, aile bütçesine her yıl % 16 oranında artışı da beraberinde getiriyor.

07- Sarışınlar, kumral ve esmerlere göre %7 oranında daha çok para kazanıyor. Ayrıca sarışınların, eşlerinden %6 oranında daha iyi gelire sahip olduğuna dair bir iddia, ekonomi uzmanı David J. Johnston’ın araştırmasında yer alıyor.

08- Hiç sigara içmeyenler, tiryakilere kıyasla yüzde 50 oranında çok para kazanıyor.

09- Genç erkeklerde vücut kitle ensideksinde artış, gelirde % 8 azalmaya neden oluyor. Kadınlarda ise durum daha vahim; yağlanma kazandığınız paranın %12’sini götürüyor!

10- Aileleri üst sınıfta olan ve üniversite eğitimi alan çocukların % 54’ü, ileriki yaşlarda ekonomik açıdan sıkıntı çekmiyor. Fakir bir ailede yetişip üniversteyi bitirenlerin maddi refaha ulaşma oranı da % 84.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...