27 Aralık 2010 Pazartesi

Teknogirişimci gençlere müjde

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Torba Yasa'ya 2011 yılı teknogirişim desteği için 30 milyon lira bütçe koyduklarını belirterek, destekleyecekleri genç teknogirişimci sayısını da 100'den 300'e çıkardıklarını söyledi.
Bakan Ergün, Türkiye'nin teknoloji kapasitesini artırmaya büyük önem verdiklerini ifade ederek, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yaparak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerini kaydetti. Bu hedeflere ulaşmak için, Türkiye'nin üretim yapısı içinde ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürünlerin payını artırmak gerektiğini vurgulayan Ergün, “Sanayi stratejimizin hedefi Avrupa ve Avrasya'nın üretim ve teknoloji üssü olmak'' dedi.

100 bin TL hibe

Hem yeni gelenlere iş bulmak, hem de mevcut işsiz stoğunu eritmek için en doğru adresin girişimciliği geliştirmek olduğunu dile getiren Ergün, Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'na örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans, doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok beş yıl önce almış kişilerin başvurabildiğini söyledi.

100 bin lira hibe

Ergün, şunları kaydetti: “Böylece genç, nitelikli ve parlak zihinlerin teknoloji odaklı fikirlerini önce projelere, sonra da ürüne dönüştürmelerine imkan sağlıyoruz. Bu kapsamda, projesi desteklenmeye uygun bulunan girişimcilere 100 bin lira hibe desteği sağlanıyor. Kendilerine teknoparklarda iş yeri de tahsis ediyoruz. Firmanın kurulmasını müteakip başlayan destek ödemeleri, belirli bir iş planına uygun olarak ödeniyor.”

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...